گزارش بازار ۱۴۰۵/۰۷/۰۸

گزارش مختصر بازارهای جهانی در ۲۴ ساعت گذشته (۸ مهر ۱۴۰۵)

گزارش مختصر بازارهای جهانی در ۲۴ ساعت گذشته (۸ مهر ۱۴۰۵)

بازارهای جهانی در شبانه‌روز گذشته با پیام‌های متناقضی از سیاست و اقتصاد روبه‌رو شدند. ابهام در مذاکرات ایران و آمریکا از قیمت نفت حمایت کرد، درحالی‌که ضعف داده‌های اقتصادی آمریکا و نرخ‌های بهره بالا، معامله‌گران را محتاط نگه داشت. تکذیب پیشنهاد کاهش تحریم‌ها و آزادسازی دارایی‌های ایران از سوی ترامپ، امید به نتیجه‌گیری سریع تلاش‌های قطر را کاهش داد.

بهبود صادرات نفت خاورمیانه و ازسرگیری بارگیری در عربستان، مانع رشد شدید قیمت شد و هر بشکه نفت برنت با حدود ۰.۵۸ درصد افزایش به ۱۰۳.۴ دلار رسید. همزمان، افت اعتماد مصرف‌کنندگان و کاهش فرصت‌های شغلی آمریکا، نگرانی از کندشدن اقتصاد را افزایش داد؛ دلار قوی و بازده بالای اوراق نیز فشار بر بازارها را حفظ کرد.

بیت‌کوین با افت ۰.۶۵ درصدی به ۸۳،۲۲۰ دلار رسید و افزایش فروش برای برداشت سود، ادامه حرکت صعودی آن را دشوار کرد. در بازار فلزات، بخشی از کاهش قیمت‌های اخیر جبران شد و هر اونس طلا با رشد ۰.۷۸ درصدی به ۴،۱۸۰ دلار رسید. بیشترشدن فاصله قیمت طلای شانگهای با لندن، انگیزه واردات به چین را تقویت کرد، هرچند بازده بالای اوراق همچنان جذابیت این فلز را محدود می‌کند.

در ایران، صعود قیمت‌ها پرشتاب‌تر بود؛ هر گرم طلای ۱۸ عیار با افزایش ۴.۷۳ درصدی تا ۲۵ میلیون و ۷۵۱ هزار تومان اوج گرفت و تتر با حدود ۳.۵ درصد رشد، در اوج ۲۵۸ هزار و ۸۵۰ تومان معامله شد. این حرکت با نگرانی درباره ارزش ریال و افزایش تقاضای احتیاطی برای حفظ قدرت خرید همراه بود؛ رشد طلای جهانی نیز به افزایش قیمت داخلی کمک کرد.

نام دارایی قیمت فعلی میزان تغییرات ۲۴ ساعته
نفت برنت ۱۰۳.۴۰ دلار ۰.۵۸ درصد افزایش
بیت‌کوین ۸۳،۲۲۰ دلار ۰.۶۵ درصد کاهش
اونس جهانی طلا ۴،۱۸۰ دلار ۰.۷۸ درصد افزایش
طلای ۱۸ عیار ۲۵ میلیون و ۷۵۱ هزار تومان ۴.۷۳ درصد افزایش
تتر ۲۵۸ هزار و ۸۵۰ تومان ۳.۵ درصد افزایش

اکنون اخبار مذاکرات و داده‌های تورمی آمریکا می‌توانند جهت تازه‌ای به معاملات بدهند؛ فضایی که اهمیت مدیریت ریسک را بیشتر می‌کند.