⚜️ نماد اختصاری
XLM
💎 قیمت تومانی
📈 تغییرات 24h
💲 قیمت دلاری
استلار (Stellar)
آیکون ارز دیجیتال استلار
مقدار
ارزش (تومان)
خرید استلار
اطلاعات بازار جهانی
رتبه از نظر ارزش بازار
ارزش بازار (Market Cap)
دلار
بالاترین قیمت (ATH)
دلار
اطلاعات بازار ارزپایا
حجم معاملات 24 ساعت
تومان  

قیمت استلار (XLM) امروز برابر با 0.11205 دلار است همچنین قیمت لحظه ای استلار (XLM) معادل 6,700 تومان می باشد.

ارز دیجیتال استلار چیست؟

استلار یک شبکه متن‌باز است که امکان نقل و انتقال و ذخیره پول را در اختیار کاربران می‌گذارد. بهبود و گسترش معاملات مالی غیرمتمرکز، از نخستین اهداف بنیان‌گذاران شبکه استلار بوده تا افراد محروم از خدمات بانکی بتوانند از مزایای یک سیستم مالی غیرمتمرکز بهره‌مند شوند. اما در ادامه، گردانندگان این شبکه از اهداف اولیه خود فاصله گرفتند و تسهیل مراودات مالی شرکت‌ها و سازمان‌ها را در دستور کار خود قرار دادند.

استلار (XLM) چیست؟

لومن با نماد اختصاری XLM، توکن بومی استلار است که برای نقل و انتقال ارزش در این شبکه به کار می‌رود. هدف غایی استلار و توکن لومنز، به چالش کشیدن شرکت‌های فعال در حوزه پرداخت است؛ شرکت‌هایی که کارمزدهای گزافی را به کاربران تحمیل می‌کنند و ارسال و دریافت حواله های ارزی را دشوار می‌سازند

گفتنی است که شبکه استلار در اصل برپایه پروتکل «ریپل» (Ripple) طراحی شده است. بلاک چین این شبکه نیز در پی یک هارد فورک یا انشعاب سخت ایجاد و سپس کد آن بازنویسی شد. پیش‌تر گفتیم که لومن، رمز ارز بومی شبکه استلار است. در حال حاضر، ۲۵ میلیارد واحد لومن در چرخه معاملات بازار وجود دارد و بیشینه موجودی این رمز ارز هم برابر با ۵۰ میلیارد واحد است. در روزهای نخست راه‌اندازی استلار، تعداد رمز ارزهای لومن، بالغ‌بر ۱۰۰ میلیارد واحد بود؛ اما تقریبا نیمی از این تعداد در نوامبر ۲۰۱۹ سوزانده شد. این رخداد اگرچه در ابتدا منجر به رشد انفجارگونه بهای XLM شد؛ اما در ادامه، تب تند آن فروکش کرد و قیمت‌ها به سطوح پیشین بازگشت.

گفتنی است که رمز ارز استلار یا لومن، هم‌اکنون با برخورداری از ارزش بازاری فراتر از ۳ میلیارد دلار در جایگاه ۲۵ برترین ارزهای دیجیتال بازار قرار دارد. هم‌اکنون هر واحد XLM در محدوده قیمتی ۰.۱۳ دلار دادوستد می‌شود. بهای این رمز ارز در روزهای اوج خود حتی تا محدوده ۰.۹ دلار هم پیش رفته بود.

تاریخچه استلار

بنیاد توسعه استلار، سازمانی است که سکان هدایت و توسعه این شبکه را در دست دارد. «جد مک‌کالب» (Jed McCaleb)، چهره سرشناس حوزه رمز ارزها سنگ بنای این شبکه را بنا نهاده است. پروژه استلار در آغاز راه توانست از استارتاپ استرایپ (Stripe)، چندین میلیون دلار، سرمایه جذب کند. بلک‌راک (BlackRock)، گوگل و فست‌فوروارد (FastForward) از دیگر شرکت‌های پرآوازه‌ای هستند که کمک‌های مالی درخور توجهی را به توسعه شبکه استلار اختصاص داده‌اند.

بنیاد استلار در سال ۲۰۱۸ با هدف تسهیل پرداخت‌های برون‌مرزی، دست به انعقاد یک قرارداد همکاری مشترک با شرکت ترنسفرتو (TransferTo) زد. ترنسفرتو از شرکت‌های نام‌آشنای حوزه پردازش پرداخت است که در بیش از ۷۰ کشور، فعال است. جالب آنکه استلار، نخستین شبکه مبتنی بر فناوری دفترکل توزیع‌شده است که توانسته مجوز نهادهای اسلامی را برای فعالیت در حوزه‌های پرداخت و توکنیزه‌ کردن دارایی اخذ کند. همچنین این شبکه، شریک آی‌بی‌ام (IBM)، غول نرم‌افزاری جهان در یک پروژه رمز ارزی برای عرضه یک استیبل کوین با پشتوانه دوگانه است.

بنیان‌گذار استلار

جد مک‌کالب همراه با «جویس کیم» (Joyce Kim)، در سال ۲۰۱۳ پس از ترک پروژه ریپل، دست به تأسیس شبکه استلار زدند.

مک‌کالب در توضیح چرایی راه‌اندازی استلار می‌گوید: فلسفه بنیادی نهفته در ورای راه‌اندازی استلار این است که کاربران بتوانند در یک بستر واحد از رمز ارزها و ارزهای رایج خود استفاده و آن‌ها را به هم تبدیل کنند. این ویژگی باعث می‌شود تا راه رمز ارزها برای پیوستن به جریان اصلی اقتصاد، هموارتر شود. مک‌کالب در ادامه می‌افزاید که استلار می‌خواهد با تسهیل تبادلات رمز ارزی، هزینه‌ها و دردسرهای جابه‌جایی برون‌مرزی پول را کاهش دهد.

گفتنی است که مک‌کالب در حال حاضر در سمت معاون ارشد فنی استلار، مشغول به فعالیت است. افزون بر این، او یکی از هم‌بنیان‌گذاران بنیاد غیرانتفاعی توسعه استلار است.

اهداف و کاربردهای ارز استلار

اهداف و کاربرد ارز استلار

استلار می‌خواهد با برپایی شبکه‌ای توزیع‌شده، نقل و انتقال پول و ارسال حواله‌جات ارزی را تسهیل کند. امروزه این شبکه مبتنی بر بلاک چین، این امکان را در اختیار کاربران می‌گذارد تا بتوانند پول و دارایی‌های ارزی خود را به شیوه‌ای تازه که پیش‌تر در دسترس نبود، جابه‌جا کنند. تفاوت استلار با پرداخت‌یارهای سنتی این است که این شبکه رمز ارزی، ماهیتی غیرمتمرکز دارد و به جای سرورها بر شبکه‌ای توزیع‌شده از رایانه‌های کاربران متکی است.

هدف غایی شبکه استلار این است که کاربران بتوانند هرگونه دارایی را از ارزهای رایج گرفته تا ارزهای دیجیتال را با کمترین هزینه ممکن، ارسال و دریافت کنند. توکن لومن (XLM) نقش پل واسطه میان دارایی‌ها را ایفا می‌کند و کاربران به کمک آن می‌توانند دارایی‌های خود را تبدیل یا جابه‌جا کنند. به این ترتیب، می‌توان دریافت که استلار، شباهت‌های بسیاری به شبکه ریپل دارد. ریپل نیز می‌خواهد بستری را برای تسهیل مراودات مالی پرداخت‌یارها و نهادهای مالی فراهم کند.

افزون بر این، استلار همواره در تلاش بوده تا در قامت یک صرافی غیرمتمرکز نیز شناخته شود. دفترکل این شبکه دارای یک کتابچه ثبت سفارش (Order Book) داخلی است که فعل و انفعالات شبکه را ثبت و ضبط می‌کند. تمرکز اصلی استلار در حال حاضر بر اقتصادهای در حال توسعه در حوزه خدمات ارسال حواله‌های ارز و پرداخت وام‌های خرد به افراد محروم از خدمات بانکی معطوف شده است. گفتنی است که افراد یا نهادها بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای می‌توانند از شبکه استلار استفاده کنند.

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، استلار دارای یک صرافی غیرمتمرکز داخلی است. این قابلیت به کاربران اجازه می‌دهد تا موجودی خود را بی‌نیاز از تبدیل در قالب یک ارز دیگر برای فرد گیرنده ارسال کنند و در این میان، خود شبکه، عملیات تبدیل را به‌طور خودکار انجام می‌دهد. علاوه بر این، استلار به‌عنوان یک سیستم پرداخت و نقل و انتقال برون‌مرزی پول، می‌خواهد بستر واحدی را برای تعاملات نهادهای مالی فراهم کند و هزینه‌ها و تأخیرهای احتمالی جابه‌جایی پول را کاهش دهد.

استلار اگرچه بر پایه فناوری بلاک چین، توسعه داده شده و از جهاتی، شبیه به بیت کوین است؛ اما از یک پروتکل اجماع متفاوت بهره می‌برد. آنچه در قالب شبکه استلار، این روزها در دسترس کاربران قرار دارد،‌ برآمده از یک انشعاب سخت در سال ۲۰۱۴ است. در شبکه استلار از پروتکل ویژه‌ای موسوم به پروتکل اجماع استلار (SCP) استفاده می‌شود. در این پروتکل، احراز اصالت تراکنش‌ها بر دوش تعداد محدودی از گره‌های منتخب گذاشته شده است.

هر گره یا کاربر در شبکه استلار می‌تواند مجموعه‌ای از گره‌های معتمد خود را انتخاب کند. وقتی تمامی این گره‌ها مهر تأیید بر تراکنش کاربر زدند، او می‌تواند تراکنش خود را تأییدشده بداند. این سازوکار سریع صحت‌سنجی تراکنش‌ها به شبکه استلار اجازه می‌دهد تا تراکنش‌ها را بسیار سریع‌ پردازش و کارمزد بسیار ناچیزی را به کاربر تحمیل کند.

ویژگی یکتای استلار

کارمزدهای گزاف، همواره پاشنه آشیل صنعت پرداخت و نقل و انتقال پول بوده است. این کارمزدها منحصر به سیستم‌های سنتی جابه‌جایی پول همچون پی‌پل نیست و در شبکه‌های بلاک چینی از قبیل بیت کوین و اتریوم نیز کاربران را به دردسر انداخته است. نقطه تمایز اصلی استلار در این میانه هویدا می‌شود؛ زیرا کارمزد تراکنش استلار در شبکه BSC، تنها حدود ۲ لومنز (XLM) است. با توجه به اینکه هر واحد XLM در حال حاضر، قیمتی برابر با ۰.۱۳ دلار دارد، نرخ دلاری این کارمزد، بسیار ناچیز می‌شود. افزون بر مسئله کارمزد، در حال حاضر، شمار اندکی از پروژه‌های بلاک چینی توانسته‌اند دست به انعقاد قراردادهای همکاری مشترک با شرکت‌های استخوان‌دار حوزه فناوری بزنند. برای نمونه، چند سال پیش، بنیاد استلار، توافقنامه دوجانبه‌ای را با شرکت IBM امضا کرد تا پروژه‌ای ویژه موسوم به «ورلد وایر» (World Wire) را راه‌اندازی کند. این پروژه به نهادهای مالی بزرگ اجازه می‌دهد تا با استفاده از دارایی‌های واسطه همچون استیبل کوین‌ها تراکنش‌های خود را روی شبکه استلار ارسال کنند.

نحوه عملکرد استلار

استلار در ابتدا با کپی کد بلاک چین ریپل،‌ آغاز به کار کرد؛ بنابراین از نظر طراحی و عملکرد، شباهت‌های بسیاری به آن دارد.

با این حال، در ادامه، تغییرات فنی بسیاری را تجربه کرده که تا حدی آن را از ریپل متمایز می‌کند. مهم‌ترین به‌روزرسانی شبکه استلار در سال ۲۰۱۵ رخ داد و این شبکه، سازوکارهای پیشین خود را برای نگه‌داری گره‌های پردازشگر خود و صحت‌سنجی تراکنش‌هایش را کنار گذاشت و روش اجماع تازه‌ای موسوم به SCP را به کار بست.

نرم‌افزاری که شبکه استلار را میزبانی می‌کند، «استلار کر» (Stellar Core) نام دارد و بسته به نیاز کاربر می‌تواند به روش‌های مختلفی نصب و راه‌اندازی شود. گره‌ها نیز در شبکه استلار در چهار گروه، طبقه‌بندی می‌شوند که عبارتند از: ناظران (Watchers)،‌ بایگانی‌کنندگان (Archivesr)، اعتبارسنج‌های پایه (Basic Validators) و اعتبارسنج‌های کامل (Full Validators).

گره‌های ناظر، تنها قادر به ارسال تراکنش هستند. اما اعتبارسنج‌های کامل، مشارکتی تمام و کمال در شبکه استلار دارند و می‌توانند در مورد صحت یک تراکنش، اعمال نظر کنند و تاریخچه‌ای کامل از تراکنش‌ها را در اختیار داشته باشند.

خرید و فروش استلار در صرافی ارزپایا

خرید و فروش استلار در ارزپایا

آسان‌ترین راه‌ برای سرمایه‌گذاری در استلار، خرید آن از یک صرافی معتبر ایرانی است. ارزپایا یک صرافی دانش ‌بنیان است که به عنوان یکی از اولین پلتفرم‌های خرید ارز دیجیتال در ایران شناخته می‌شود. شما به راحتی می‌توانید با ثبت‌نام در سایت ارزپایا، استلار‌های خود را خرید و فروش کنید. افزون بر این، می‌توانید استلار‌هایی را که پیش‌تر از بایننس و سایر صرافی‌ها خریداری کرده‌اید، به ارزپایا منتقل و معادل آن تتر یا تومان دریافت کنید.

خرید استلار

خرید ارز استلار XLM

استلار را می‌توانید هم از صرافی‌های ایرانی و هم خارجی خریداری کنید. صرافی ارزپایا با کمترین نرخ کارمزد، یکی از سریع‌ترین و مطمئن‌ترین راه‌ها برای خرید ارز دیجیتال استلار در ایران است. برای خریداری استلار از صرافی ارزپایا کافی است وارد وب‌سایت بشوید، سپس گزینه ثبت‌نام را انتخاب و مراحل افتتاح حساب کاربری را گام‌به‌گام طی کنید. پس از تکمیل ثبت‌نام و احراز هویت، می‌توانید وارد حساب خود بشوید و کیف پولتان را شارژ کنید. شارژ کیف‌پول به راحتی و با استفاده از کارت‌های بانکی عضو شبکه شتاب، امکان‌پذیر است. افزون بر این، می‌توانید با انتقال تتر به کیف‌پول خود نسبت به خرید استلار اقدام کنید.

فروش استلار

فروش استلار

برای فروش استلار در صرافی ارزپایا کافی است که پس از مشخص کردن حجم دلخواه، سفارش خود را ثبت کنید. اگر می‌خواهید به‌طور آنی و با بیشترین سرعت ممکن، سفارشتان نهایی شود، گزینه خرید و فروش آسان را انتخاب کنید. در این قسمت با ثبت یک سفارش، میانگین قیمت پیشنهادی خریداران، محاسبه و ارز شما به آن قیمت، فروخته خواهد شد. از آنجا که کاربران پرشماری در حال دادوستد استلار در صرافی ارزپایا هستند، برای یافتن خریدار یا فروشنده، زیاد معطل نخواهید شد.

کارمزد خرید و فروش استلار

کارمزد استلار

کارمزد تراکنش‌ها در شبکه استلار، بسیار ناچیز است؛ بنابراین برداشت یا واریز آن، هزینه چندانی در بر ندارد. با این حال، برای خرید استلار نباید از کارمزد صرافی غافل شوید. هر صرافی، بخش بسیار ناچیزی از ارزش معامله را در قالب کارمزد از حساب شما کسر می‌کند. این کارمزد در صرافی ارزپایا تنها ۰.۲ درصد است که در مقایسه با دیگر صرافی‌ها بسیار ناچیز به شمار می‌آید. پس از خریداری استلار، هم می‌توانید آن را در کیف‌پول اختصاصی خود در صرافی ارزپایا نگه‌داری کنید هم قادر هستید آن را با کارمزدی ناچیز به کیف‌پول شخصی خود انتقال دهید. کارمزد ارسال و دریافت رمز ارز XLM در شبکه استلار، بسیار ناچیز است.

پیش بینی قیمت استلار در آینده

پیش بینی قیمت استلار در آینده

برای آنکه بدانیم سرمایه‌گذاری در استلار تا چه اندازه می‌تواند مفید باشد، بهتر است ابتدا پیشینه قیمتی این رمز ارز را بررسی کنیم.

ارز دیجیتال XLM تاکنون توانسته عملکرد مناسبی را از خود به نمایش بگذارد. بهای این رمز ارز از محدوده چنددهم سنت در آغاز عرضه، به بیش از ۲۰ سنت در حال حاضر رسیده است. بااین‌همه، لومنز نوسانات بسیاری را از سر گذرانده و برای مثال، از کمتر از ۹ سنت در فوریه ۲۰۲۰ به بیشتر از ۷۳ سنت در مه ۲۰۲۱ رسید و دوباره به محدوده قیمتی فعالی در حوالی ۲۰ سنت، سقوط کرد. رشد پیوسته و ثبات نسبی XLM نشانگر آن است که این رمز ارز می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای سرمایه‌گذاری بلندمدت باشد؛ با این حال، نباید از ریسک‌های احتمالی آن هم غافل شد. افزون بر این، استلار، بیش از نیمی از کوین‌های XLM را امحا کرده است و هیچ برنامه تازه‌ای برای افزایش موجودی این کوین ندارد. این اتفاق به کمیابی این رمز ارز در آینده دامن می‌زند و می‌تواند محرکی برای افزایش احتمالی قیمت آن در آینده باشد. بنابراین عامل دیگری که می‌تواند سرمایه‌گذاران را به بازده مثبت XLM امیدوار کند، محدودیت عرضه واحدهای این کوین و کمبود موجودی آن در آینده است.

«والت اینوستور» (Wallet Investor)، یکی از پایگاه‌های تحلیلی برتر حوزه رمز ارزها پیش‌بینی می‌کند که بهای استلار تا سال ۲۰۲۷ به محدوده ۰.۸ دلار برسد.

«تریدینگ بیستز» (Trading Beasts)، دیگر موسسه فعال در حوزه تجزیه و تحلیل ارزهای دیجیتال هم در پیش‌بینی خود از استلار آورده که این رمز ارز طی سال‌های آتی با رشدی چشم‌گیر مواجه خواهد شد و تا پایان سال ۲۰۲۴ به محدوده ۴۰ سنت در هر واحد می‌رسد.

«جی او وی کپیتال» (GOV Capital) نیز پیش‌بینی کرده که قیمت استلار طی پنج سال آتی تا آستانه ۵۰ سنت هم پیش خواهد رفت و از این رو، این رمز ارز را گزینه‌ای مناسب برای سرمایه‌گذاری درازمدت می‌داند.

بهترین کیف پول استلار

بهترین کیف پول استلار

کیف پول‌های بسیاری از رمز ارز استلار پشتیبانی می‌کنند که در ادامه به برخی از شناخته‌شده‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • استلار دسکتاپ کلاینت (Stellar Desktop Client)

استلار دسکتاپ کلاینت، همان‌طور که از نامش پیداست، یک کیف پول دسکتاپ و متن‌باز برای تمامی سیستم‌عامل‌های رایانه‌ای از جمله ویندوز، لینوکس و مک است. این کیف پول، کلیدهای خصوصی کاربر را رمزنگاری و صرفا روی دستگاه او ذخیره می‌کند تا مانع از دسترسی هر فرد دیگری به دارایی‌های کاربر شود. استفاده از این کیف پول به ثبت‌نام نیازی ندارد. اگر به دنبال یک کیف پول ساده و بی‌دردسر هستید، استلار دسکتاپ کلاینت، ارزش امتحان کردن را دارد. فراموش نکنید که این کیف پول، مختص استلار است و نمی‌توانید رمز ارزهای دیگر را در آن ذخیره کنید.

  • استارگیزر (Stargazer)

استارگیزر، یکی دیگر از کیف پول‌های رمز ارزی است که از ارز دیجیتال استلار پشتیبانی می‌کند و دارای دو نسخه موبایلی و دسکتاپ است. می‌توانید این کیف پول را برای سیستم‌عامل‌های ویندوز، مک و لینوکس و همچنین اندروید دانلود و نصب کنید. نسخه iOS این کیف پول هم در دست توسعه قرار دارد. استارگیزر تا حد امکان، ساده طراحی شده تا فرایند ارسال و دریافت لومنز به راحتی هرچه تمام‌تر انجام شود. در این کیف پول می‌توانید حساب‌های چندگانه بسازید و برای امنیت بیشتر از احراز هویت دوعاملی استفاده کنید.

  • لجر نانو اس (Ledger Nano S)

اگر در پی ذخیره‌سازی تعداد انبوهی از رمز ارزهای استلار هستید و می‌خواهید خاطرتان از بابت امنیت،‌ آسوده باشد، می‌توانید از کیف پول سخت‌افزاری لجر نانو اس استفاده کنید. این کیف پول از پیشروترین و پرآوازه‌ترین والت‌های سخت‌افزاری بازار است و می‌تواند علاوه بر استلار، دیگر رمز ارزهای شما را هم ذخیره کند. نانو اس یک دستگاه کوچک و قابل حمل است که از طریق درگاه USB به رایانه شما متصل می‌شود. فرایند نصب و راه‌اندازی این کیف پول، تا حدی ساده و سرراست است. افزون بر این، نانو اس با نرم‌افزارهای شرکت لجر و چند والت آنلاین هم سازگار است تا کاربر بتواند به کمک آن‌ها دارایی‌های خود را کنترل و مدیریت کند.

خرید و فروش کاردانو
4.93 از 582 رای ثبت شده

سوالات پرتکرار خرید و فروش استلار

استلار یک شبکه متن‌باز است با توکن بومی XLM است که برای نقل و انتقال ارزش در این شبکه به کار می‌رود. به چالش کشیدن شرکت‌های فعال در حوزه پرداخت که کارمزدهای گزافی را به کاربران تحمیل می‌کنند و ارسال و دریافت حواله های ارزی را دشوار می‌سازند، هدف غایی استلار است.

بله، شما می‌توانید با ثبت‌نام در صرافی‌های معتبری نظیر ارزپایا در ایران، با خیال راحت استلار بخرید و یا توکن XLM خود را بفروشید.

نظرات کاربران درباره خرید استلار